Първи трейлър на „Уитни“

17 май 2018

Вчера, 16 май в Кан, бе премиерата на документалния филм „Уитни“, посветен на американската певица Уитни Хюстън, която почина преди шест години, на 48- говипша възраст (с официална причина – удавяне). Режисьор на филма е Кевин Макдоналд, който през 2000 г. получи наградата „Оскар“ за друга своя документална лента- живопис „Един ден през септември“ (One Day in September).

Режисьорът Кевин Макдоналд е известен със своите игрални („Последният крал на Шотландия“) и документални филми („Докосване до пустотата“, „Марли“ за живота на Боб Марли).

Филмът за легендарната американска певица включва не само редки кадри от концерти, архивни снимки, никога непоказвани досега, но също така и интервюта с близки до нея хора, чрез които феновете на певицата ще могат да научат някои детайлите за детството й (част от които шокиращи).

Моят брат Гари Хюстън Гарланд разказа, че като дете Уитни е била изнасилена от братовчедка си Ди Ди Уоруик.

Той ми каза, че Уоруик го е насилвала. И той смята, че Уитни също е била подложена на насилие от нея. Съпругата на Гарланд – Пат Хюстън потвърди, че Уитни е била изнасилена от Уоруик – певицата сама й е разказала за това,

 

- казва Макдоналд.

20180517-Whitney-7

Ди Ди Уоруик

 

По-късно това бе потвърдено и от лелята Мери Джоунс. Режисьорът също така заяви, че е молил за коментар и бившия съпруг на Уитни-  Боби Браун, но той не е знаел за тази история.

Не съм изненадан, че Хюстън не му е разказала за това,

- заключи режисьорът.

20180517-Whitney-5

„Уитни“ бе показан пред публиката в Кан, но не е включен в конкурсната програма. Премиерата му по американските кина е на 6 юли.

20180517-Whitney-2

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)