Пържена треска по гръцки

Пържена треска по гръцки

05 октомври 2015

Необходими продукти:
1 кг треска
3/4 ч. брашно
200 ml зехтин
2 ч. л. сол
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:
Нарежете рибата напречно на парчета дълги 5-7 см. и я оставете да кисне в студена вода около 10 часа, като сменяйте водата през няколко часа. След това сложете рибата в дълбок тиган със студена вода и я оставете да заври. Варете няколко минути и я оставете да изстине. След това я обезкостете и одерете. Към брашното добавете 1 ч. л. сол и вода, така че да се получи рядко тесто. Загрейте зехтина в тиган за пържене. Овалвайте парчетата риба в тестото, поръсвайте ги със сусам и ги пържете 3-5 мин., докато станат златистокафяви от всички страни.

снимка: mariplateau.blogspot.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)