
Необходими продукти:
1.5 кг домати
1 глава лук
150 ml зехтин
6 яйца
1 ск. чесън
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Зехтинът се нагрява в широк тиган. Добавя се ситно нарязаният лук и се пържи, докато стане прозрачен. Прибавят се обелените и нарязани на ситно домати, пресованият чесън, захарта, пиперът и солта. Вари се леко около 30 мин., докато соса се сгъсти. Добавят се яйцата и се бърка. Тиганът се захлупва и се оставя да ври още 5 мин.
снимка: gourmelia.gr
Още по темата
-
Пролетна крем супа от коприва
In TASTEНеобходими продукти: 250 г листа от коприва 1 морков 3 картофа 1/3 връзка копър 1 ...
-
3D принтирано суши с персонални биоданни (видео)
In Hi-TechЯпонска компания слива науката и сушито, за да създаде храни, богати на хранителни вещества, въз ...
-
Особености на френската национална кухня (част I)
In TASTEЗа първи път попаднах в Париж преди 24 години и се шокирах, че франсетата не ...
-
Тарт „Татен“… Или когато от грешките се раждат шедьоври
In TASTEЕдин от най-популярните френски десерти Тарт „Татен“ (Tarte Tatin) се е появил през 1898 година, ...
Остави своя коментар през Facebook