Fried-Cabbage-with-Bacon-Onion-and-Garlic-i

Пържено кисело зеле с бекон, лук и чесън

20 януари 2018

Необходими продукти:
300 г пушен бекон
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
500 г кисело зеле, нарязано
сол
черен пипер
червен пипер
чесън на гранули
1 дафинов лист

Начин на приготвяне:
Запържете първо бекона в сгорещена мазнина на средна температура, докато хване лека коричка или златист цвят. Отнема около 7-8 минути. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато, докато се карамелизират или за около 10 минути. След това добавете и зелето. Разбъркайте хубаво всички продукти, докато се смесят добре. Прибавете и подправките и дафиновия лист. Намалете температурата до слаб огън и оставете да покъкри така за около 20 минути. Преди да сервирате, отстранете дафиновия лист.

текст: Илияна Николова
снимка: carmencitta.me

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)