60269c29aef3f282198bb10d66b8c66f6bc1

Пържен калкан с чесън

01 юли 2018

Необходими Съставки:

  • калкан - 1 кг
  • олио - за пържене
  • брашно
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 6 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр

 

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на парчета, измиваме го и посоляваме. Поръсваме с черен пипер и овалваме в брашно.

Изпържваме парчетата в силно сгорещено олио. Поливаме изпържения калкан със смес от счукания чесън, оцета и прецедената мазнина от пърженето.

Сервирате с резен лимон, картофена салата или гарнитура по избор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)