5912591886_2ae60400d3_b-1024x5501-880x494

Пържен сладолед по китайски

27 август 2016

Всеки от нас е опитвал какви ли не видове от това ледено изкушение, но сега ще ви представим една по-различна рецепта. Тя се предлага във всеки китайски ресторант – пържен сладолед. Преди китайската кухня да стане толкова популярна в България, едва ли някой е предполагал, че изобщо е възможно това, но за всяко нещо си има трикове. Рецептата за пържения сладолед е много лесна.

Необходими продукти:
500 гр сладолед по избор
3 яйца
кокосови стърготини
смлян корнфлейкс (може и смлени бисквити)

Начин на приготвяне:
Оформете от сладоледа топки, които замразете почти до камък. Пригответе си три купички – едната с кокосовите стърготини, другата с разбитите яйца, а третата с корнфлейкса. Изстудените топки сладолед овалвайте последователно във всяка от тях. Приберете отново топките във фризера да стегнат малко и след това ги изпържете в дълбок съд с много и силно загрято олио за 2-3 секунди, като ги обръщате от всяка страна. При поднасянето може да ги гарнирате с шоколад, плодове или конфитюр.

снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)