Mat-Sommarfisk_03_1041006a

Пъстърва пълнена с домати и чесън по шведски

02 март 2015

Необходими продукти:
4 пъстърви (по около 350 гр.), изкормени, с глави и опашки
2 домата с отстранена сърцевина, нарязани на ситно
2 ск. чесън, нарязани на тънки резени
2 с.л. зехтин
4 средно големи листа босилек, нарязани на ситно
2 яйца
1/2 ч. галета
1/2 ч. брашно
масло
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Пъстървите се овкусяват с чер пипер и сол и се оставят да се отцедят. Фурната се нагрява предварително до 200°С. В подходящ съд се смесват доматите, чесънът, зехтинът и босилекът. Овкусяват се със сол и пипер и се разбъркват добре. Яйцата се разбиват в отделен съд подходящ за панировка. Галетата и брашното също се слагат в подходящи плоски съдове. Всяка пъстърва се овалва последователно в брашно, яйце и галета, след което се пълни с доматената смес. Ако пълнежът изтича, се зашива, или защипва с метална щипка. Пъстървите се подлеждат в подходяща по размер тавичка намазана с масло. Пекат се непокрити около 15 мин, или докато се зачервят.

снимка: hd.se

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)