Пътешествие в Хималаите с Йоанна и Краси

12 март 2016

Някога, за да се добереш до тези места, са били нужни години. Днес до Покрива на света, както наричат Хималаите, се стига с много желание и пътешественически дух в сърцето.

Днес, с удоволствие ви представяме Йоанна и Краси, пътешественици по дух, които ще ни разкажат за своето пет – седмично приключение в Непалските Хималаи.

Заедно ще отворим вратите на древния град Бактапур, за да разберем какво се крие зад тях, ще се потопим в многообразието от цветове на Катманду, ще се опитаме да разберем къде и в какво търсят щастието непалците.

Насладете се на Хималаите, такива каквито са ги видяли Йонна и Краси.

А в допълнение научете рецептата за традиционния хималайски чай масала. Масала  на индийски означава смес от подправки. Такъв чай се прави навсякъде в Индия, но е прието да се нарича Хималайски, защото оригиналната рецепта е от Хималаите. През лятото разхлажда, през зимата загрява. Един от майсторите на тази напитка в столицата е непалец – собственик на Ресторант Gurkha, където можете да се насладите на индийска и непалска кухня.

Репортер: Пепа Попова
Оператор: Антон Хариев
Постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)