"Пътят на коприната" от Emilio Pucci

„Пътят на коприната“ от Emilio Pucci

04 май 2015

Emilio Pucci продължава своето пътешествие по света,  започнато от бившия творчески директор на марката Питър Дундас. Днес  „пътят на коприната“ минава през Лондон, Милано и Токио. Типични пейзажи от тези градове красят шаловете на марката, ръчно изработени според най-старите занаятчийски традиции на италианската столица на коприната Комо. Новите продукти ще разширят лимитираната серия на модната къща –  Cities of the World, която вече включва Париж, Ню Йорк, Шанхай, Флоренция, Рим и Хонг Конг.

Върху нежната коприна на шала Милано е изобразена фасадата на катедралата от XIX век и купола на Galleria Vittorio Emanuele II. Контрастният графичен дизайн е допълнен от мозайка с флорални мотиви.

 "Пътят на коприната" от Emilio Pucci

Без пъб, традиционно английско такси, небостъргача, нежно наричан „корнишон”, виенско колело и червена телефонна кабина, няма как да мине шала London. А върху канта са изобразени корони, бижута и други атрибути на монархията, които много адекватно рамкират иначе модерната британска столица.

73aeaa3f3f182191d11b4e2576307115

През чадъри от оризова хартия, цветя, пеперуди и птици, сгънати в традиционната техника на оригами, можете да видите върха на планината Фуджи – гордостта и символа на Япония. Нежният, но пъстър шал, посветен на Токио, ярко описва културата на страната чрез своите красиви и изразителни архетипове.

fcc864fdc6990cf274780c27c00d71a8

Прекрасните шалове вече са на разположение в бутиците на бранда по целия свят, както и на официалния сайт на Emilio Pucci. Те се продават в красиви дизайнерски кутии и са един изключителен подарък за спомен от съответния град.

fec051573991e194b7378bee6164da21

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)