Снимка: Антон Хариев, In Life

Пясъчният фестивал в Бургас празнува юбилей с ретроспекция „Пясъчни приказки“

18 юни 2017

През 2017 година популярният Пясъчен фестивал на Бургас празнува специален юбилей – десет години от създаването си. Този път темата ще е „Пясъчни приказки“, като новото издание ще е ретроспекция – поглед към досегашните такива, които му донесоха безспорната слава и посещаемост от близо 715 ооо души през деветте лета до момента. Очаква се те да „върнат“ посетителите в съкровенното им детство, където времето е спряло и всичко е весело и безгрижно“.

Снимка: Антон Хариев, In Life

Снимка: Антон Хариев, In Life

Логично, интересът и през това е сериозен и желаещите да видят и да се снимат с причудливите, импозантни фигури от пясък непрестанно расте. Увеличава се и количеството пясък, над което скулптурите да работят – докато през 2016 г. то е било 5 500 тона, то сега ще е със 100 тона повече, както подобава за юбилей. До момента е ясно, че участниците, които ще ваят „Пясъчните приказки“ са 21 на брой, като от тях 11 са българи, а останалите идват от най-различни точки по света.

Снимка: Антон Хариев, In Life

Снимка: Антон Хариев, In Life

Това е повод да припомним, че през годините досега е имало автори дори от такива далечни дестинации като Индонезия и Австралия. Повече от 170 композиции са създадени от родни скулптури и колегите им от Португалия, Русия, Турция, Словакия, Белгия, Италия, Латвия, Норвегия. Фестивалът ще отвори официално врати в началото на юли.

Снимка: Антон Хариев, In Life

Снимка: Антон Хариев, In Life

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)