Работилничка за чудеса_снимка от лятно училище 2018

„Работилничка за чудеса“ подарява вълшебно лято за деца с увреждания

22 юни 2019

Специалните деца се нуждаят от специални грижи – с тази идея благотворителен базар в София ще подкрепи „Работилничка за чудеса”, която мисли за децата с увреждания и техните родители.

На 23 юни, неделя, в hOUR SPACE – Общество за психология и психотерапия, всеки ще има възможност да закупи артикули на символични цени и по този начин да се включи в каузата. „Работилничка за чудеса” организира безплатни арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите.

Диа и Мира

Диа и Мира

Целта е да изгради подкрепяща среда, в която деца и младежи да учат, да творят заедно и да създават приятелства. И най-важното – да знаят, че са обичани, обгрижвани и че с ръцете си умеят да изработват красиви неща.

„Изготвихме специална селекция от секънд хенд дрехи и аксесоари, които всеки желаещ ще може да закупи на символични цени на 23 юни и да помогне на инициативата. Всички дрехи, които ще намерите на базара, са без следи от употреба и вече нетърпеливо чакат новите си собственици, които ще ги носят с радост, сещайки се, че с тях са подарили детска усмивка”, обясняват организаторите Десислава Димитрова и Елизабет Георгиева.

Диа и Мира, стилисти и създатели на Atidora ще разкажат повече за тъмната страна на бързата мода. Ще споделят своя опит и трикове за капсулен гардероб. Блогърките ще покажат и как можем да бъдем модерни и в същото време полезни за околната среда и ще разкрият на гостите трикове за рециклирането на дрехи.

Работилничка-за-чудеса

„С благотворителния базар искаме да подкрепим инициативата и да покажем колко всъщност могат децата с увреждания. Надяваме се със събраните средства да успеем да помогнем в сбъдването на едно дългоочаквано и мечтано лято за децата. Лято за игри, забавления, нови приятелства, знания и умения”.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)