Радина Кърджилова ще е учителката в новия „XII A“

27 октомври 2016

След постепенното „замиране“ на родното кино в последните няколко години, напоследък като че ли българската кинематография отново започва да набира скорост. Прави го и благодарение на хора като добре познатия на киноманите у нас, а и по цял свят Дейвид Варод, който след като заряза холивудските екшъни, благородно реши да „даде едно рамо“ в тази благородна инициатива – с опита, познанията си, а и възможностите си като продуцент.

film2

Най-новият български филм „XII A“ е продължение на излязлото преди около година заглавие – „XI A“, в което Яна Маринова се опитваше да даде тон на учениците си в живота, в персонажа на учителка, която вярва в позитивното им бъдеще (да, действително звучи утопично и действително приликата с холивудския „Опасен ум“ с Мишел Пфайфър съвсем не е случайна).

Е, лентата имаше достатъчен успех, за да се стигне до сикуел, а явно и за да впечатли Дейвид Варод, който решава да продуцира въпросния филм. Разбира се, има и една основна разлика – вместо Яна Маринова, в ролята на Лина вече се превъплъщава Радина Кърджилова. Другите имена в каста са: Анелия Мангърова, Дарин Ангелов, Мария Каварджикова, Калоян Минев и др., сценарист е младият Николай Колев, а на режисьорския стол в опит да представи максимално най-реалистично сблъсъка между поколенията застава Магдалена Ралчева.

12А - екипът на филма

Сюжетната линия: След едногодишно прекъсване, Лина отново е назначена на работа в същото училище. Нов клас,  нови проблеми. Куцарова също е тук, но пък Петров го няма, за да ѝ бъде опора. У дома, положението също не е розово. Лина е разделена с мъжа си, а властната ѝ майка непрекъснато я тормози за нещо. На всичко отгоре синът ѝ,  Христо, е малтретиран от съученици. На моменти напрежението достига крайни предели и Лина е на път да рухне. За щастие, тя намира нова опора, в лицето на физкултурника, и бивш боксьор, Александър Александров. Училищният директор, г-жа Стефанова също е на нейна страна.

И тъй като винаги сме били верни на максимата да представяме позитивните и добри неща от родното изкуство, решихме да посетим снимачната площадка на „XII A“ и да се допитаме лично до главните действащи лица какво да очакваме от продукцията. А аванс ще издадем само, че единствено пред камерата на In Life продуцентът Дейвид Варод сподели, че оттук насетне смята да се отдаде на качествено и позитивно българско кино…

Дейвид Варод

Репортер: Калина Станева
Оператор: Венелин Бакалов
Постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)