Радослав Нинов открива новата си изложба „Линии до опашки“

30 март 2018

На 2 април официално ще бъде открита изложбата на Радослав Нинов – „Линии до опашки“. Тя включва най-мащабните до този момент картини на младия творец. Освен живопис, авторът ще представи и скулптурни предмети. В експозицията ще може да се види първата му „артистична книга“, специално създадена за проекта.

Радослав Нинов

През миналата година Руди стана носител на престижното специално отличие на Фондация „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството, коeто включваше реализацията на тази изложба с издаването на луксозен двуезичен каталог. Наградата му бе връчена от г-н Енрико Минити- главен оперативен директор и заместник-председател на УС на банката. Това е шеста поредна изложба, която фондацията осъществява за своите открития в партньорство и благодарение на официалния си дългогодишен партньор УниКредит Булбанк.

Радослав Нинов

Радослав Нинов е завършил „Изящни изкуства“ в университета „Голдсмитс“ в Лондон, Великобритания. Продължава образованието си в „Щедел“ – Франкфурт, Германия. Дълги години живее в Лондон. Завръща се в България преди две години. Носител е и на две награди за живопис „Невил Бърстън“ (2015) и „Едмонд Демирджиян“ (2016).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)