Различната трапеза за Бъдни вечер

17 декември 2015

В кулинарното шоу KePasa с Мариела Нордел по In LIFE TV сме обещали много приключения и различна кухня. Мариела и този път няма да изневери на нравите си и ще ви представи своята съвсем нестандартна идея за меню в деня преди Коледа. По стара българска традиция, на този ден задължително се пости, а вечерта на трапезата се разиграва традиционното меню от безмесни сърми, варен боб, туршии, баница с тиква, варена тиква и задължителната питка с пара и късмети. Е, в нашето кулинарно предложение за Бъдни вечер, само традицията на постите е спазена. Всичко друго е …екстравагантно и различно. А и в дните преди Бъдни вечер социалните мрежи, сайтове и телевизии са заляти с до болка познати рецепти. Но Мариела е нестандартна.

DSC_0385

Екзотична салата за Бъдни вечер е идея, насочена по-скоро към онези, които не са ревностни фенове на традициите, за младите хора, които често нямат време за специални приготовления и разчитат на бързо хапване преди да потеглют към клубовете за старт на Коледа или просто към всички онези, които мислят различно. Богатството на свежи зеленчуци, обогатено и овкусено от екзотични плодове е обещание за една прекрасна салата, енергийна, богата на витамини и в същото време  - много вкусна. А добавката от ядки и хрупкащи кросети не само я обогатява вкусово, а я прави и леко хранителна.

DSC_0384

Екзотичната салата е ястие, което винаги може да си приготвите и ще изглеждате актуални и модерни. Подходяща е за хапване по всяко време на деня – и за обяд и за вечеря. Презентацията й също е важна.

Вижте как се приготвя Екзотична салата – една различна идея за меню на Бъдни вечер… 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)