ext

„Райънеър“ отлага новата си политика за багажа

25 октомври 2017

Най-големият европейски нискотарифен превозвач „Райънеър“ (Ryanair) съобщи, че ще отложи плановете си да ограничи ръчния багаж на неприоритетните пътници.

Това се прави основно заради наближаващите коледни празници, като по този начин се дава повече време на пътниците да се запознаят с новите правила, съобщиха от авикомпанията.

Първоначалните планове на „Райънеър“ бяха новите правила да влязат в сила от 1 ноември, но сега влизането им в сила се отлага за 15 януари 2018 г.

Променените правила предвиждаха ръчният багаж да бъде ограничен до една чанта с размери 35 см x 20 см x 20 см.

По-голяма чанта с размери 55 см x 40 см x 20 см, която в момента е разрешено да бъде качена на борда на „Райънеър“, от 1 ноември трябваше да пътува в багажното отделение на самолетите безплатно.

Да се качат с две чанти на борда на самолета след тази дата ще имат право само пътниците, които са платили за приоритетно качване – Plus, Flexi Plus и Family Plus, което струва 5 евро/5 паунда и се купува заедно с билета.

От 15 януари влизат в сила и новите изисквания на компанията за чекиран багаж. За чекирани куфари и чанти, превозвачът ще намали цената за тях от 35 евро/паунда на 25 евро/паунда и ще увеличи тежината на куфара от 15 на 20 килограма.

За багажа при полетите на Великден, на Коледа и по дългите маршрути в пиковите летни месеци, компанията въвежда и добавка от 10 евро/паунда. Тя ще бъде обявявана допълнително в червено за полетите, при които ще се прилага.

снимка: ryanair.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)