рак на гърдата

Рак на гърдата и борбата с него през ХХІ век

23 юни 2018

Една от болестите, които представляват сериозна опасност за живота е рак на гърдата. Борбата с това заболяване е напълно възможна, повечето информация и профилактични прегледи могат да помогнат. А за това свиделства книгата на д-р Константин Христов Целков. Нейното излизане предстои скоро, като от издателството на БАН „Проф. Марин Дринов” още нямат посочена конкретна дата. Заглавието е „Рак на гърдата и борбата с него през ХХІ век” и изданието ще включва 200 страници.

Корицата на книгата „Рак на гърдата и борбата с него през ХХІ век”  (БАН, 2018)

Корицата на книгата „Рак на гърдата и борбата с него през ХХІ век” (БАН, 2018)

За книгата от издателите:

Целта на тази книга е да даде основна информация за рака на млечната жлеза на повече от 30 000 жени в България, които в момента имат рак и се лекуват, вече са се излекували от него или са в процес на поддържащо лечение. Тя може също да бъде полезна и за техните роднини и близки, които си задават въпроси относно наследствения характер на заболяването и проблемите свързани с неговата съвременна диагностика и лечение. Практикуващите лекари, които нямат специалност в различните профили на онкологията, но често участват директно или индиректно в диагностичния процес и лекуват последиците от проведеното лечение, могат също да получат полезна информация за заболяването. Студентите по медицина могат да обогатят познанията си относно рака, неговата поява, ранна диагностика и съвременно лечение и да намерят поприще в тази най-бързо развиваща се и най-интересна област на медицината.

Късното откриване на рака на гърдата в България в сравнение с напредналите страни по света до голяма степен се дължи на ниската здравна култура и познания относно възможностите за неговата ранна диагностика и лечение. Към това трябва да се прибави и липсата на адекватна литература, която да ги запознае в достъпен вид за рисковите фактори и за тяхното предотвратяване.

Вижте още: Айфеловата кула светна в розово за кампанията срещу рак на гърдата

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)