Реалност, фентъзи, фантастика и фолклор в една много объркана история

30 декември 2018

Петър пътува към родния край, за да прекара там горещите августовски дни на отпуска си. С него е и 6-годишният му син Горан. По време на дългото пътуване до слънчевото тракийско село Петър си спомня една наистина фантастична върволица от случки отпреди 40 години, когато е бил на същата възраст като сина си. Тогава, в един горещ слънчев ден, той влиза в Трепкалото.

Входът за това място се намира между две тополи край стар черен път. Никой не знае какво точно е Трепкалото, но то пропуска само деца. Деца от различни времена. Дали Трепкалото ще пусне и Горан? Баща и син съвсем скоро ще се окажат в центъра на събития, за които дори няма смисъл да се търси обяснение. Кои са проблясващите в тъмното чонки и защо отвличат деца посред нощ? Какви са ужасяващите звуци, идващи сякаш от дълбините на небето? Каква е тайната на тракийските могили и всъщност тракийски ли са те?

Още много въпроси се трупат пред Петър и Горан, а разплитането на тази все по-объркана история започва от едно джобно ножче, една дървена кутия и едно червено камъче, за да свърже съдбите на няколко души, разделени един от друг с бездна от време.

topoli-po-patya-30

Пенко Пенков споделя следното за себе си:

Роден съм през една знаменателна за поколенията ни година – 1968. Случило се е във Воденичане – едно съвсем обикновено село в необикновената Тракия.

Имах редкия шанс да ми се паднат способни и много вдъхновени учители. В родното ми село, а по-късно и в математическата гимназия в Ямбол, изучавах красотата на математиката, физиката и астрономията, четях много, програмирах много, мечтаех много. Още като студент в Техническия университет започнах да се занимавам с графичен дизайн и това още повече разшири кръгозора ми за красивите неща. Работил съм доста време като радиоводещ и журналист, а това несъмнено ми помогна да развия добър усет към думите и семантиката.

В момента работя любимите си неща – създавам дизайна и графиката на много книги, списания и учебници за средното ни образование, а също и преподавам графичен дизайн в Design Academy NET IT.

Обичам да посещавам древни места, геоложки творения на природата, планини. Пиша малко, снимам много, споделям от време на време. Живеем във време, в което ако не споделяш, може и да полудееш.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)