В България също се "състариха"...

Редица БГ звезди се състариха за дни с ново приложение

18 юли 2019

Приложение, което показва как ще изглеждаме, като остареем, се превърна в абсолютен хит в социалните мрежи по света. Освен милионите анонимни потребители, сред ентусиастите се оказаха и много знаменитости, в това число и такива на родна почва.

Ваня Дзаферович - стар

За броени дни в Instagram, Facebook и прочие, редица звезди публикуваха въпросните снимки, включвайки се в закачката. Сред тях бяха имена като бившият футболен национал Валери Божинов, колегата му и реалити сървайвър Ваня Дзаферович, изпълнителят Наско Колев, певецът и поет Папи Ханс и др.

Досега приложението е прегледано от над 200 000 потребители, а колкото повече се увеличава бройката, толкова повече стават предупрежденията на специалисти. Според британския „Индепендънт“, то е изключително опасно за сигурността на профила в съответната мрежа. За да бъде обработена снимката на FaceApp, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на руските създатели на приложението.

Стефан на Гала, Наско Колев и Папи Ханс

Стефан на Гала, Наско Колев и Папи Ханс

В споразумението пък се посочва на потребителите, че те отстъпват на създателите всички права да правят с кадъра, каквото пожелаят. Мнозина обаче не прочитат този текст и по този начин се излагат на допълнителен риск.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)