Редица медии по света спряха музиката на Джако заради „Да напуснеш Невърленд“

12 март 2019

Появата на бял свят на скандалната продукция на HBO – „Да напуснеш Невърленд“ очаквано доведе и до логични последствия. Три от водещите радиостанции в Канада официално спряха излъчването на песни на Майкъл Джексън в ефира си. Това са френскоезичните CKOI и Rythme, както и англоезичната The Beat.

Да напуснеш Невърленд

Примерът им беше последван и от колегите от NZME в Нова Зеландия. Междувременно разразилите се спорове около достоверността на филма, обвиняващ в педофилия „Краля на поп музиката“ продължават с пълна сила. Пред британския The Telegraph режисьорът на лентата Дан Рийд нападна остро действията на покойната легенда.

„Лъжата, която Майкъл Джексън поддържаше докато беше жив, че е голям защитник на децата. Яростната защита от страна на неговите бизнес партньори и семейството му само ще направят падението му още по-жестоко“, заяви той пред медията. Само преди броени дни, фондацията, управляваща наследството на Краля на попа, остро осъди филма и подаде иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу HBO.

Да напуснеш Невърленд

Самият „Да напуснеш Невърленд“ представя историята на двама млади мъже – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, които разказват за претърпено от тях сексуално насилие от страна на Джексън, докато са били малки деца.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)