DSC_2327

Резултатите на Езиковата гимназия в Добрич сред най-добрите в света

19 януари 2017

Резултатите на учениците от езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич от международно изследване се нареждат до най-добрите в света. Това  сочат данните от националния доклад „Природните науки и технологиите в училището на 21 век.

Резултати от участието на България в Програмата за международно оценяване на учениците – PISA 2015″. Докладът е изготвен от Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование – координатор на изследването в България. В ЕГ „Гео Милев“ е получено писмо с резултатите от оценяването.

По природни науки възпитаниците на Езикова гимназия имат 537 точки. Техните знания се равняват с тези на учениците от Сингапур, които са първи в света с 556 точки, и с  японските, получили среден резултат от 538 т. За сравнение, средният резултат за българските ученици е 446 точки, а за учениците от всички от държавите, в които е проведено изследването – 493 т. Резултатът по Четене на учениците от Езиковата гимназия е 531 точки /при 432 т. за България и 493 т. за всички/. Той нарежда учениците от ЕГ „Гео Милев” непосредствено след лидерите в света – Сингапур, които са с 535 т., и преди Хонг Конг и Китай – с 527 т. По Математика резултатът на ЕГ „Гео Милев“ е 521 точки /при 441 т. за България и 490 т. за света/.  Също с 521 т. са осмите в света – Швейцария. Преди това се нареждат учениците от Сингапур, Хонг Конг, Макао, Китайски Тайбей, Япония, Китай, Корея.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)