3e1e055ed4128163f7b81945ac63e63e

Реклама призовава рускините да забременяват от футболисти

25 юни 2018

Популярна верига за бързо хранене стартира безпрецедентна рекламна акция по време на Световното първенство по футбол в Русия, съобщава БНТ. Местните ресторанти на компанията обещаха по 4 млн. рубли (около 40 000 евро) и безплатни бургери до края на живота си на рускините, които успеят да забременеят от някой футболист на Мондиала. „Напред, ние вярваме във вас!“, обърнаха се те към милиони жени.

Авторите на кампанията твърдят, че влагат в нея само добри намерения, но обяснението им звучи куриозно. Забременявайки от най-силните играчи в света, руските жени ще гарантират бъдещи успехи на своя национален отбор, защото ще предадат на следващите поколения най-добрите футболни гени. С тази благородна цел акцията щяла да допринесе за социалната отговорност на веригата за бързо хранене.

Бурната реакция на обществото в социалните мрежи и възникналото напрежение доведе до отменянето на кампанията само два дни след нейното стартиране. Дали за това време някоя напориста и съблазнителна рускиня е успяла да си „осигури“ гените на футболист от мондиала, ще се разбере след девет месеца. Не се знае обаче дали след спирането на кампанията все още важи обещанието за премия от 40 000 евро и безплатни бургери за родилката и детето. И по какъв начин ще се докаже дали бебето действително е наследило „най-добрите футболни гени“.

Всъщност цялата кампания бе замислена като шега и създадена, за да иронизира изказването на руската депутатка Тамара Плетньова, която призова руските девойки да не правят секс с чужденци по време на първенството.

снимка: simpalsmedia.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)