991-ratio-remontite-v-sofiia-vyrviat-s-pylna-sila

Ремонтите в София вървят с пълна сила

02 юли 2018

Ремонтите в София вървят с пълна сила. От вчера започна реконструкцията на неремонтирания релсов път на бул. „България“ в столицата, информира dariknews.bg.

Освен подмяна на трамвайните релси на кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Гешов“, ще бъдат обновени контактната мрежа, пешеходният подлез, както и пероните на спирката, намираща се там. Срокът за изпълнение на дейностите е месец и половина, а целта е трамваите по тази линия да се движат с еднакво бърза скорост през целия маршрут.

Ремонтът налага промени в организацията на движение на градския транспорт. До 5 август трамваите от линия № 7 – в посока ж.к. „Борово“ ще се движат от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Витоша“ по трасето на трамвайни линии номера 1 и 6 до ж.к. „Иван Вазов“ – двупосочно. За същия период се пуска заместваща автобусна линия № 7-ТМ.

Автобусите от линия № 304 също ще се движат по променен маршрут. В посока ж.к. „Дружба 2“ автобусите ще се движат от Националния исторически музей (НИМ) по „Околовръстен път“ през пътен възел „детелина“ по бул. „България” до бул. „Витоша”, наляво по бул. „Витоша”, надясно по бул. „Пенчо Славейков” и направо по бул. „България” и по маршрута до ж.к. „Дружба 2″.

От вчера стартираха и ремонтните дейности по бул. „Васил Левски“ в участъка от Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ до бул. „Патриарх Евтимий“. Вече е затворено платното в посока от „Попа“ към Ректората, а движението се осъществява в една лента. За ремонта на другото платно организацията на движението ще бъда обърната, а за цялостното асфалтиране булевардът ще бъде затворен за един уикенд.

снимка: БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)