renault-trezor-concept-designboom-newsletter

Рено Трезор се похвали с футуристична концепция

06 октомври 2016

„Трезор“, с двуместно електрическо купе, олицетворява философията на новия дизайн, която Рено представи като своя „концепция dezir“ през 2010 г., преди да се вдъхнови за линиите на новия Clio през 2012 г. С невероятния стил и страст на червената каросерия, „dezir“ е предвестник на първия етап от стратегията за дизайн, основана на цикъла на живот: влюбването. Трезор отива по-далеч, като символизираща чувства на зрялост и отговорност. Отразява зрелостта на дизайна на Рено.

Трезор идва с червено остъкляване и иновативна карбонова повърхност

Рено Трезор идва с червено остъкляване и иновативна карбонова повърхност

„Диапазона на Рено вече е напълно обновен и модернизиран със спектър от допълнителни модели, всеки един от които има своя собствена изявена идентичност. с Трезор, ние преследваме това подновяване чрез въвеждане на нова жизнена последователност. Този концептуален автомобил е плод на свободата на изразяване и подготвя пътя за тенденциите, които е вероятно да видим в предстоящите ни превозни средства. Тези тенденции се делят на две категории: френски дизайн и лесен живот“, коментира Лорънс ван ден Акер, старши вицепрезидент корпоративен дизайн на Рено.

Неговият силует показва класическите атрибути на GT

Неговият силует показва класическите атрибути на GT

На капака на двигателя е разположен приема на въздух, с форма на пчелна пита, като повтаря структурата на задната каросерия. Тези шестоъгълни форми осигуряват възможност за променлива геометрия, движения, които доукрасяват на „Трезор“ с допълнителен динамизъм и създават впечатлението, че „всъщност диша“. От лявата страна, капака на резервоара за гориво е бил заменен с аналогов манометър, който показва нивото на зареждане на превозното средство, традиционна практика за всеки спортен автомобил.

В задната част, той е снабден с модерно оптично осветление, с интегриране на червен лазер. Сгъваемия покрив много прилича на капака на кутия за бижута, която се повдига, за да се даде достъп до вътрешността.

Трезор разполага с бъдещи технологии, замислени да направят живота по-лесен

Рено Трезор разполага с бъдещи технологии, замислени да направят живота по-лесен

Стилът е топъл и чувствен, с червено като преобладаващият цвят. Акцентът е върху удоволствието от шофирането и широката употреба. Изработен е от висококачествени материали, включително дърво и кожа. Съвкупност от изработка, технология и истинско френско докосване. Пилотската кабина предвещава лъскав, изискан интериор и на бъдещите модели на Рено.

Таблото подчертава модерни, високотехнологични възможности на кабината

Таблото подчертава модерни, високотехнологични възможности на кабината

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)