item_jamie

Ресторантите на Джейми Оливър в процедура по несъстоятелност

21 май 2019

Прочутият готвач Джейми Оливър заяви, че е „натъжен“ от факта, че ресторантската му група, за която работят около 1 300 души, е влязла в процедура по несъстоятелност, предаде Би Би Си. 

В империята му са включени италианската верига Jamie’s Italian, както и Barbecoa и Fifteen, а за администратор на процедурата е назначена KPMG.Общо 25 ресторанти са засегнати от решението, като 23 от тях са част от Jamie’s Italian.

„Оценявам колко трудно е това за всички засегнати“, отбеляза Оливър. „Също така искам да благодаря на всички клиенти, които са ни подкрепяли през последното десетилетие, бе наистина огромно удоволствие да Ви обслужваме“, допълни той.

Chocolate_Cake_21_LR_-_Copy

Оливър е познат на аудиторията от книгите си в поредицата „Голият готвач“ и участието си в многобройни телевизионни предавания, излъчвани в дузина страни през последните 20 години.Той също е един от водещите активисти за здравословно хранене, като особено е гласовит по отношение на обедните менюта в училищата.

Неговата ресторантска империя е последната жертва на тежкото положение на бизнеса във Великобритания. През последните две години няколко от ресторантите към веригите Jamie’s Italian и Barbecoa бяха затворени.През 2017 г. Оливър сложи край на веригата си „Юнион Джакс“, както и списанието си „Джейми“, което излизаше почти 10 години.
През декември същата година готвачът инвестира 3 милиона паунда от собствените си средства в своите ресторанти.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)