laHAa

Ретроградна Венера ни връхлетя! Какво ще ни причини?

14 май 2020

На 13 май Венера, планетата на любовта и удоволствието, стана ретроградна за първи път от две години. Ретроградата на планетата означава, че от гледна точка на наблюдателя на Земята (ако погледнете през телескопа), тя се движи в обратна посока, сякаш се „отдръпва“ назад. Този период ще приключи едва на 25 юни 2020 г. и последствията му, според астролозите, могат да бъдат доста сериозни.  Руският сайт Сплетник се допита до експертите какво да правим всички ние в този период?


Венера е по-малко ретроградна от всяка друга планета: приблизително 41 дни на всеки 1,5-2 години. Това прави влиянието й много силно. Ретроградното движение на Венера предизвиква инхибиране и застой в делата, които тя контролира. Венера е отговорна за отношенията (както романтични, така и приятелски настроени) и материалните желания (пари, дрехи и храна), както и за всичко, свързано с тялото (това се отнася за външния вид и сферите на изкуството). Но ретроградната Венера е малко по-различна от ретроградния Меркурий, защото планетата на любовта естествено се върти в обратна посока от Земята – ако се живееше на Венера, щяхме да видим, че Слънцето изгрява от запад и залязва на изток.

Тази година Венера ще прекара шест седмици в знака на Близнаци – от 13 май до 25 юни. През това време може да има допълнителни проблеми в личния ви живот, казва Нараяна Монтуфар, старши астролог в Astrology.com и Horoscope.com.

Най-стресовите моменти могат да бъдат периоди, когато Венера формира така наречените отрицателни аспекти с планетите. На 3 юни 2020 г. се оформя площадът на планетата с Марс, което показва трудности в разбиранията с близки. На 21 май Венера образува квадрат с Нептун, поради което разочарованията, измамата и трудностите с парите не са изключени.


Лични отношения
Според астрологът, тъй като Близнаците са един от зодиите на зодиака, който е отговорен за свободата на любовта, по време на ретроградната Венера, мнозина ще искат да се освободят от отношения и задължения. Това означава, че броят на разделите ще бъде повече от обикновено.  Ако сте в самоизолирате с партньора си, тогава вероятно сте започнали да се карате по-често. И обратно, ако не можете да видите любимия или любимата си по никакъв начин, в този случай разстоянието не е добро. Това не означава, че определено се разделяте с партньор, но ще трябва да положите допълнителни усилия, за да поддържате топли отношения през следващите няколко седмици,- казва експертът.

Накратко, двойката, която е имала проблеми и е била пред раздяла до скоро,  вероятно няма да оцелее от тази ретроградна Венера. Но силните партньорства не са в опасност.
Сложността на проявлението на ретроградната планета е, че когато човек има проблем, стереотипът на отговора, който не е овладял, е „включен“ в миналото. Тоест по време на ретроградно движение планетата по някакъв начин връща човек в миналото. Следователно, по време на проявата на ретроградна Венера, бившите партньори или хора от миналото могат да се появят,
- коментира астрологът и психолог Алена Блинова.

Астрологът Лиза Стардуст също казва, че по време на ретроградната Венера често има желание да се върнем към стара любов.
„Може би вече сте получили няколко съобщения от бивши любовници или те отново започват да разглеждат вашите истории. Срещата може да разбуди стари чувства и желания. Но внимавайте. По правило тези съживени отношения не обещават нищо добро, ще съжалявате, че сте решили да ги върнете“- обяснява експертът.

Когато решавате какво да правите, използвайте интуицията си. Този ретрограден период ни моли да разчитаме на чувствата си.
„Ще преосмислим миналото, настоящето и бъдещето, но няма да живеем в момента. Всички въпроси, свързани с любовта и парите, ще бъдат особено остри“,  добавя тя.

Вместо да предявявате искове срещу партньора си, намерете начин да се концентрирате върху себе си: отидете на бягане, отидете на урок по виртуален танц, играйте компютърни игри… Не псувайте в социалните мрежи. Дръжте своите агресивни  цитати и мисли за себе си.
Телец и Везни, пригответе се! Тези два знака се контролират от Венера и затова тях ги засяга най-силно.

Финансите „пеят романси
Тъй като Венера е частично отговорна за финансовата система (в астрологията, Венера е естественият мениджър на втората къща – къщата на парите и ценностите), предисторията може да е нещо ненужно, което сте замислили да придобиете. Откажете се.
В същото време ретроградният период е подходящ за продажба на ненужни неща и застояли стоки, както и недвижими имоти, които не можете да продадете от дълго време.

Трябва да сте бдителни по отношение на транзакциите, да подписвате документи с особено внимание, особено ако са ви обещани планини от злато. По това време не трябва да започвате нов бизнес, да завеждате съдебни дела, да заемате пари. Въздържайте се от големи инвестиции (включително покупки). Но това е чудесен момент за изплащане на дългове!

Поради въртенето на планетите, ретрограден Меркурий също е на ход, сега при Венера най-вероятно ще има втора вълна на вируса. Друг момент е глобалната икономика и нейните проблеми, които е трудно да се предвидят по отношение на спецификата. Меркурий ще бъде само „черешката на тортата“, тъй като той отговаря за търговията и ценните книжа, – казва експертът.

Не всичко обаче е толкова лошо. Ретроградна Венера също ни дава възможност да преосмислим отношенията си и да станем по-близки с тези, които са ни скъпи,
Казва Лесли Хейл, астролог от Keen.com.

Венера е отговорна за стила, модата, красотата и страстта към промените. И по време на ретроградността й, мнозина ще искат да отрежат бретон  или да се боядисат в розово като Дуа Липа. Важно е да се разбере, че всички желания, направени в период на ретроградна Венера, са малко „неадекватни“. Веднага след като планетата промени посоката, резултатът от извършените манипулации за красота може да разочарова. Същото важи и за козметичните процедури и пластичната хирургия.

Венера прилича на разстроено кученце. Нахранете любимите й неща – изкуство, красота и самолюбие!  Това ще ви помогне да преминете през тези емоционално трудни времена без загуба,
- съветва Монтуфар.

През този период може да е по-трудно да презаредим енергията на любовта, но можем да компенсираме това, като се обичаме повече. Може би най-важният урок от този ретрограден период по време на COVID-19 е да разберем кой наистина обичаме и какви са истинските ни ценности.

Сплетник

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)