Ретро елегантност на две колела – представяме ви Elegant Ride Style

21 април 2015

Истинско празненство на стила и велосипедите се състоя на 19-ти април в центъра на София. Елегантно облечени дами и господа се включиха във вело разходка с ретро колела, с цел популяризиране и насърчаване използването на велосипед в София. В колона по един, със спокойно каране, облечени в елегантни винтидж дрехи, вдъхновени от началото на 20 век и London Tweed Run, участниците в разходката прекараха на две гуми един усмихнат следобед в столицата.

Ретро елегантност на две колела - представяме ви Elegant Ride Style

Ако се чудите какво е Tweed Run – това е велосипедно движение, симпатизантите на което се стремят да подражават на отминалата епоха с антични велосипеди и модата от края на 19-ти и началото на 20 век. „Терминът „туид“ идва от британците, които правят вълнени костюми от тъкани изработени от шотландска вълна, която е силен, издръжлив и топъл материал, произведен от просто тъкане и пресукване на цветни, вълнени нишки заедно, в две или три пласта прежда.

DPP_41920

Ретро облеклото (в комбинация с кученца в някои от велосипедните кошове), освен че правеше обиколката стилна и ефектна, имаше за цел да допринесе за едно по-добро отношение към велосипедистите. Така, по един забавен и красив начин, участниците в събитието приканиха повече хора да се придвижват с велосипед в забързаното ежедневие на града.

DPP_42018

След обиколката, спретнатите господа и дами се събраха на по чаша чай за награждаването в конкурса за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед и най-стилно колело. Баха раздадени и специални награди от Къща на Шапките, които допринесоха за добрия стил и ефектна визия.

Бъдете толерантни към велосипедистите, дори когато не са с ретро облекла и шапки!

автор: Марта Каменова
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)