Франческо Тристано на Пиано Екстраваганца

Рецитал на Франческо Тристано откри „Пиано Екстраваганца 2015″

26 септември 2015

С клавирен рецитал на известния пианист Франческо Тристано от Люксембург бе официално открито петото издание на вече традиционния за столицата фестивал „Пиано Екстраваганца“.

За първи път той се провежда през октомври 2011 г., реализирайки една стара мечта на Маестро Людмил Ангелов, основател и артистичен директор на събитието – възстановяване на световното музикално наследство, в смисъл на пропагандиране на музикални произведения с висока художествена стойност от композитори, които не са придобили популярност или са останали в сянката на общоизвестните и вече утвърдени гении на класическата музика.

Пиано Екстраваганца

Станал вече ежегодно събитие, фестивалът привлича в София българска и международна публика от ценители, представяйки уникална по характера си програма от концерти.

Главният акцент в програмната политика е музиката за пиано, което, като най-универсален музикален инструмент, присъства във всички концерти. В рамките на 10 дни, меломаните се наслаждават на рецитали на пианисти, на камерни концерти и песенни вечери, благодарение и на отличната акустика на елегантната зала на Централния военен клуб в София.

Пиано Екстраваганца

Във фестивала се канят за участие международно известни артисти с доказано майсторство в полето на рядко изпълнявания репертоар или изпълнители с инновативен подход и желание да посветят част от творческите си сили на подобен репертоар.

Тазгодишното издание ще се състои от 25 септември до 18 ноември 2015 година, под патронажа на ЮНЕСКО и като част от Културния календар на Столична община и ще представи 5 клавирни рецитала, 5 камерни концерта, една песенна вечер и едно матине на млади таланти.

текст: Митко Попов
снимки: Константин Николов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)