dads-fish-stew-vertical-a-1600

Рибарска супа от кефал

12 юли 2017

Необходими продукти:
кефал – 1 бр. по голям
жълтъци – 3 бр.
кисело мляко – 400 г.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
брашно – 3 с.л
вода – 3 л.
морков – 1 бр.
лук кромид – 1 бр.
картоф – 1 бр.
сух девесил на вкус

Начин на приготвяне:
Обелваме 1 морков и 1 бр. картоф. Измиваме ги и ги нарязваме на големи парчета. Почистваме 1 бр. по голям кефал. Нарязваме го на 3,4 парчета.Измиваме го със студена вода. Слагаме в тенджера 3 л. вода да заври.Слагаме кефала във врящата вода. Проверяваме дали рибата и зеленчуците са се сварили. Зеленчуците ги слагаме за вкус. След като се свари рибата я изваждаме. Махаме и костите, отделяме само месото в купа. Надробяваме на малки парчета. Отстраняваме картофа, лука и моркова, те не са ни нужни повече. Бульона го прецеждаме през голяма цедка. От прецеденият бульон ни е нужен малко над 2 л. Отделяме бульона внимателно. Бульона го изливаме в чиста тенджера. Отделяме на 3 бр. яйца жълтъците. Правим си топла застройка на котлона в касерола с 3 жълтъка, 400 г. кисело мляко и 3 с.л. брашно които разбиваме много бързо и продължително с телена бъркалка на тих огън. Трябва да стане гъста смес. Отдръпваме я. Като стане готова я прехвърляме при бульона, който сме сложили на котлона и продължаваме да разбъркваме с тел докато се смесят добре двете смеси. На тих огън оставяме да ври. Слагаме вътре рибата която почистихме и накъсахме. Подправяме със сол и черен пипер и сух девесил. Оставяме да котлона до готовност да поври. Разбъркваме. Като стане готова супата сипваме в купички. Отгоре поръсваме с черен пипер и още малко сух девесил.

текст: Марияна Желева
снимка: simplyrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)