скумрия

Рибена чорба от скумрия

02 май 2015

Необходими продукти:
2 бр. риба скумрия
1 глава лук
5 бр. картофи
3 бр. моркови
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 с. л. девесил
1 с. л. целина
2 ч. л. червен пипер
5 с. л. пшеничен грис
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Почистете рибите от вътрешностите, главите и хрилете. Измийте ги и ги сварете цели, като от време на време отстранявайте пяната. След като се сварят, прецедете бульона и оставете настрана. Обезкостете рибите много добре. В дълбок тиган налейте олиото, добавете червения пипер и ситно нарязаните лук и моркови. Запържете ги леко, след което налейте малко вода и сложете капака, за да се задушат зеленчуците. Прибавете скумриите заедно със зеленчуците и счуканите скилидки чесън в тенджерата с бульона. Добавете нарязаните на кубчета картофи, девесила, целината, сол и черен пипер. Когато картофите са сварени и супата изглежда готова, постепенно добавете пшеничния грис и оставете да поври още около 10 минути, като от време на време разбърквайте.

снимка: mylittlejarofspices.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)