Sun-Dried-Tomato-Tapenade-Pasta-with-Cauliflower-and-Pistachios

Ригатони със сушени домати

18 май 2019

Днешното ни обедно предложение ни пренася в италианската кухня и е вариация на паста, с много фантазия и по-нетрадиционен вкус. За да я приготвите, може да изберете вид паста, с каквато разполагате. Но все пак с ригатони става най-добре.

Необходими продукти:
400 грама паста
1 малък карфиол, нарязан на малки парченца
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка лук на прах
1 чаша изсушени домати, смляни на паста
1 супена лъжица каперси
1 скилидка чесън, смлян
½ чаша маслини Каламата, нарязани на дребно
6 филета от аншоа, смляни
1 ½ чаена лъжичка люти чушки или повече на вкус
1/3 чаша препечени несолени шам-фъстъци
5 супени лъжици ситно нарязан магданоз

pasta-with-sun-dried-tomato-tapenade-cauliflower-pistachios

Започваме с карфиола. Налейте 3 супени лъжици зехтин в голям съд на средно висока температура. След като тавата е гореща,  добавете карфиола, лют червен пипер, сол и прах от лук. Гответе за около 6 минути, докато се приготви. Не забравяйте да разбърквате от време на време.
За приготвяне на соса: пастата от сушени домати, каперси, чесън и маслини се разбъркват. Добавя се аншоата, която най-добре е да е смляна на паста.
Пригответе макароните според указанията на опаковката.
Докато макароните готвят, започнете да приготвяте соса. Сложете 3 супени лъжици зехтин в голям тиган върху средна топлина. Добавете сместа от сушени домати, чесъна, маслините Каламата, лютите чушки и аншоа. Приготвя се за около 2 минути, като се разбърква. Може да добавите малко вода. Прибавете сварените ригатони и карфиола. Гответе още една минута, докато всичко се комбинира. Ако е необходимо, добавете сол на вкус.

Сервирайте пастата с печените шам-фъстъци и магданоза. Много е вкусно!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)