
Ризото с рукола, спанак и лимон
Необходими продукти:
400 г грукола
300 г спанак
300 г червен лук
1 парче джинджифил
250 мл сухо мартини
1500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 бр. лайм
1/2 ч.л. бял пипер смлян
1 бр. лимон
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете джинджифила и лука на ситно и ги запържете в зехтина. След 5 минути добавете ориза и запържете за още 3 минути. Добавете мартинито, а после намалете огъня, така че течността да къкри. Варете при непрекъснато бъркане до почти пълното изпаряване на алкохола. Добавете една трета от бульона и варете при непрекъснато бъркане, като доливате по още малко от него, щом стане нужда. Прибавете солта и белия пипер. Когато оризът е готов, добавете и захарта. Изцедете лайма и лимона и добавете сока им в ризотото. Прибавете спанака и руколата, накъсани на едро, и задушете за десетина минути.
снимка: karistaskitchen.com
Още по темата
-
Венецианско плато с морски дарове
In TASTEКарнавалът във Венеция е едно събитие, което няма нужда от особено представяне. Неговата световна популярност, ...
-
Ммм! Сладолед от.. насекоми?!
In FOCUSВ летните жеги, едва ли има по-сериозно изкушение от любимия вкус на сладоледа. Разхлаждащ и ...
-
Печен заек с уиски – рецепта за мъже
In TASTEНие, от In Life, смятаме, че поне на днешния ден, представителите на силния пол, трябва ...
-
Миди с узо по гръцки
In TASTEРецептата с черни миди е вечна класика, особено в летните дни. Ще я открием във ...
Остави своя коментар през Facebook