DSC_0040

„Рисувани мисли в цвят”: Паралелните реалности на Виктория Динева

09 юни 2016

Вчера вечерта, Националният дворец на културата се превърна в сцена на превъплътените фантазии на младите български дизайнери – завършващите степен „Бакалавър“ специалност „Мода“ на НХА. Те представиха дипломните си проекти с много ентусиазъм, хъс и невероятна енергия под зоркия поглед на ръководителя на проекта Доц. Анна Аврамова и още дузина свои преподаватели, сред които проф. МАЙА БОГДАНОВА, проф. д.н. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ, проф. Греди Асса, доц. д-р МАРИЕЛА ГЕМИШЕВА и други.

Дипломното модно ревю премина под мотото „Паралелни реалности” и представи единадесет паралелни свята на студенти, които имаха за цел да сглобят различни фрагменти от своята въображаема реалност. Хоризонти на времето, които им дават пълна възможност да се върнат в миналото или да погледнат напред в бъдещето. Всеки от тях е избрал своя времеви слой, като гранична зона, между имагинерното и реалното.

Всеки от студентите е изразил себе си и своето виждане, чрез умелото съчетание на търсения ефект между силует, конструкция на дрехата, умишлено подбрани структури и техники при обработката на материалите. Умения които разкриват техния творчески потенциал.

Колекциите бяха представени в съчетание с аксесоари, които допълват концептуалната им идея.

In Life, в качеството си на медиен партньор на събитието, стана свидетел на полета на фантазията на младите дизайнери и с удоволствие ще ви направи съпричастни на моменти от него.

DSC_0029

Започваме с розовата реалност на Викория Динева, която откри ревюто.

Тя представи колекция „Рисувани мисли в цвят” …мисли от тази реалност, но с розови очила!

Всички добре познаваме реалността, в която живеем, макар че има много различни мнения за нея, спрямо гледната точка, индивидуалните търсения и очаквания и дори моментното настроение, често диктувано от времето навън. Всички обаче сме свикнали по свои начини да бягаме от тази реалност.

С голяма доза позитивизъм младата, изключително лъчезарна и усмихната Виктория Динева ни предлага да сложим розовите очила и да се насладим на една по-сладка реалност. Сезонът е Cherry Blossom или сезонът на цъфтежа на Японския вишнев цвят.

Тя представи 8 силуета, като общият материал е памук, в съчетания с по-тънки полупрозрачни или по-дебели, плътни материи. В тях можете да откриете мимолетната нежнорозова красота и избледняването й с всеки полъх на вятъра.

Острите форми са вдъхновени от розовото в природата чрез структурата на необработения розов кварц. Той, съответно, е от полупрозрачен до плътен, от бледорозов до оранж и бял. Колекцията ни вкарва в романтична, спортно-елегантна крива със свободата на движението на тялото и мисълта. Аксесоарите са едни „надстроения” на самата колекция.

DSC_0027

DSC_0025

DSC_0024

DSC_0023

DSC_0021

DSC_0028

DSC_0029

DSC_0031

DSC_0032

DSC_0033

DSC_0034

DSC_0035

DSC_0037

DSC_0036

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)