Робот може да се грижи за домашните любимци (видео)

03 февруари 2019

Интелигентен робот може да се грижи за фитнеса на домашните любимци и ги забавлява, докато стопаните им не са вкъщи, според нов проект. Той е добре приет в общественото пространство, което кара неговите създатели да стартират кампания в Indiegogo InDemand, за да могат да пуснат робота в масово производство, съобщава TechNews.bg.

робот

Снимка: VARRAM

Около 50,2 милиона кучета и 56,5 милиона котки са над нормалното си здравословно тегло, по данни на Американската асоциация за продукти за домашни любимци (APPA). Домашните любимци със затлъстяване са изложени на повишен риск за развитие на сериозни заболявания, свързани с теглото, като диабет, артрит, високо кръвно налягане, бъбречни заболявания, рак и др.

VARRAM, компания от Лос Анджелис, Калифорния, е разработил фитнес робот за домашни любимци, който е способен да се справи с проблема със затлъстяването. Умната джаджа може да помогне на собствениците на кучета и котки да се грижат пълноценно за тях, докато са далеч от дома, като планират активности и възнаграждават животинките.

Сред отличителните характеристики на VARRAM Pet Fitness Robot са възможността за взаимодействие с приятели, които имат сходни домашни любимци, функциите за ръчно контролиране на устройството и за персонализирани действия чрез програмиране. С помощта на придружаващото мобилно приложение за iOS и Android собствениците на домашни любимци могат да управляват времето за игра и сън, както и да контролират рутинни активности.

Снимка: VARRAM

Снимка: VARRAM

Иновативният фитнес робот за домашни любимци е направен от стандартен поликарбонат и разполага с усъвършенствани сензори за позициониране, които му позволяват да навигира във всяко пространство и да работи до 10 часа.

Разработчикът на устройството има 10-годишен опит в роботите. Компанията подчертава, че роботът е напълно безопасен, има форма, която се харесва на домашните любимци, и същевременно е достатъчно устойчив, за да издържи на дъвчене и гризане.

Собствениците на домашни любимци, които подкрепят проекта в Indiegogo, могат да се възползват от 28% отстъпка от цената, за да осигурят на кучетата и котките си щастлив и здравословен живот. VARRAM Pet Fitness Robot струва 99 долара, а доставките се очакват още през февруари тази година.

Вижте още: Домашни любимци: котка или куче?

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)