orig (2)

Родител А и родител Б вместо баща и майка в системата за регистрация за I клас в Бургас

01 април 2019

Термините Родител А и Родител Б са заменили „баща“ и „майка“ в електронния формуляр за записване на децата в първи клас на територията на община Бургас. Това алармира читателят на „Гласове“ Иван Младенов от Павликени в писмо до редакцията.

В сайта на Община Бургас се посочва, че „Настоящата регистрационна форма е демонстративна и е предназначена само за предварително тестване на регистрационния процес“.

orig (1)

„Уважаема редакция, моята дъщеря, влизайки в „Електронната система за записване в първи клас“ в гр. Бургас, за да разбере как ще става записването на сина й в първи клас, с голяма изненада разбира, че трябва да се регистрира като родител А или Б. Тази форма в момента е само примерна, за да могат родителите да се запознаят с нея, но в началото на май ще стане активна. Тогава родителите ще трябва да я попълнят, защото рискуват детето им да не може да бъде записано в училище“, разказва Иван Цвятков Младенов от Павликени.

Малко по-късно описанието във електронния формуляр бе променено с „баща“ и „майка“. Припомняме, че Националното събрание на Франция гласува през февруари замяна на думите „баща“ и „майка“ от „родител 1″ и „родител 2″ в училищните формуляри, което предизвика бурни реакции и коментари.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)