Балкански Бизнес Оскари

Родни здравословни храни са хит в Европа

01 март 2019

Един от най-търсените производители на здравословни храни в Европа – Вернада ЕООД, е сред финалистите за петото издание на престижните Balkan Business Awards 2019. Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 март в балната зала на най-предпочитания столичен хотел Маринела. Цели 82 %от производството на здравословни храни на фирмата е за експорт, както за Европа, така и за трети страни. Фирмата изнася главно за Румъния, за Литва, Латвия, Австрия, Германия, отскоро и за Молдова. Намерения има и за Полша.

„Маркирали сме се на картата на света. Искат храните ни дори за Канада и други по-далечни държави, но това няма как да стане“, отбелязва собственичката на фирма „Вернада“ Минка Андреева. „Мисля, че до този момент успявам и с одобреното ново предприятие ще продължим линията, която сме начертали в производството на здравословни храни“, споделя още тя.“През 2010 год. Минка Андреева започва производство на здравословни храни, познати в изтока.

vernada_bilboard_4x3m

„С огромен риск направих тази стъпка, като единствената ми мисъл беше в България хората да започнат да мислят и да се хранят здравословно. Рискът обаче се увенча с успех. Всички търговски вериги приеха продукта с интерес – тъй като български производител е започнал производството на такъв тип храна“, допълва г-жа Андреева.

През 2014 г. Вернада изгражда новото си предприятие, отговарящо на нарасналото потребление на пазара у нас и в чужбина – усвоени са 1 милион евро европейски субсидии от програма за развитие на селските райони.

„Нашият народ е отворен към новите неща и мога твърдо да заявя, че сравнително бързо се промени културата на хранене на българина. А когато един народ се храни здравословно ще има по-малко проблеми със здравето. Нашата компания е малка, но духът, който цари в този малък колектив и сплотеността доказват, че и с малко хора можем да постигнем големи резултати“, обобщава Минка Андреева.

Партньори на Балканските Бизнес Оскари са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Конфиндустрия България – Италия, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)