1280x1232xmansfield1.jpeg.pagespeed.ic._VXjO0poKxeRvNeFbRV3.0.0

„Розовия дворец“ на Джейн Мансфийлд

09 март 2018

Холивудската легенда Джейн Мансфийлд е един от секс символите в средата на 20-ти век. Тя ще остане в историята и като първата кинозвезда, която се появява гола на голям екран в холивудска продукция  – „Обещания, обещания“.

mansfieldmansion1

По същото време в Холивуд името на Джейн Мaнсфийлд успешно съперничело с това на Мерилин Монро. Тя решила да се омъжи за мистър Вселена – Мики Харгетер. През 1957 година актрисата си купува къща с 40 стаи на Сънсет Булевард. Тя прави реновации, като боядисва почти всичко в розово и нарича дома „Розовия дворец“. Дори ваната е розова и с форма на сърце. Всичко в него било в розови и светлоалени тонове, украсено с купидони и сърчица.

iloveyoujayne1

Куклата Барби в началото била копие на актрисата – пищногръда, светлоруса, вдигнати вежди, яркочервени дебели устни. Скоро се появил и домът на куклата, украсен със сърчица и оцветен в захарни тонове, също като домашния рай на Джейн Менсфилд.

mansfield6

Освен розови стени и мебели с формата на сърце, къщата е украсена с фигури на Купидон и дори фонтан, който пръска шампанско!

mansfield4

През 1967 г. Джейн Мансфийлд загива в тежка катастрофа. Нейната кола е смачкана до неузнаваемост. На задната седалка са три от общо петте й деца, които обаче като по чудо се разминават без никакви травми.

mansfield2

След нея собственици на дома са били Ринго Стар, Кас Елиът, Енгелбърт Хампърдинк и др. През 2002 година домът беше разрушен.

снимки: messynessychic.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)