H-P_Mabille-0317-2491_FA

Романтичният парижки апартамент на Алексис Мабил

23 септември 2018

За познавачите името му е синоним на стил, женственост и щипка ектравагантност. Алексис Мабил и дизайнерското му творчество в света на модата са разпознаваеми и категорични. А днес е време да надникнем в любимия му апартамент в Париж, където майстора на стила е създал истински романтичен остров и атмосфера, в която се отпускаш и потъваш с удоволствие.

Апартаментът на Алексис Мабил в Париж

Апартаментът на Алексис Мабил в Париж

Всичко в кухнята е скрито зад вратите на шкафа, а когато се забавлява, собственикът на дома Алексис Мабил изпълва плотовете с цветя и използва гишето като обслужваща площ. Рафтът съдържа разнообразна колекция от лични артикули като фотографията на Адриен Диран, две глави – пластики на Алберто Джакомети и рисунки на Луи-Мари де Кастелбай. Полилеят е италиански, създаден  през 1960 година.

H-P_Mabille-0317-2846_FAMaбил събира вещи, аксесоари и  стъклария. В тези големи шкафове, които са покрити с огледала, се съхранява всичко, свързано с настолни компютри и забавление.

H-P_Mabille-0317-2823_FA

H-P_Mabille-0317-2692_FA
Основният салон е организиран с три дивана, проектирани от Mабил, покрити с аксесоари, произведени от възстановени гоблени.  Мраморната масичка за кафе и двете странични маси са по негов дизайн. Голямата снимка срещу стената е от Жил Бенсимон.
Позлатеният стол с стил Наполеон III някога е  принадлежал на Кристиан Диор, в чиято модна къща Мабил работи девет и половина години, преди да влезе в къщата на Ив Сен Лоран.

H-P_Mabille-0317-2891_FA

Очевидно големият дизайнер, създаващ уникални творения, не може да живее в случаен апартамент. Ние не ес съмняваме в това! В случая Алексис Мабил придава и друг нюанс – много нежност, светлина и романтика!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)