20324065-6b6f646785724d82766fe17b61456693-1480660201-650-172477b7a2-1482213095

Руло от пуйка

12 януари 2017

Необходими продукти:

1 пуйка (или 800 г пуешки гърди)
100 г орехи
100 г краве масло
50 г синьо сирене
50 г сушени червени боровинки
100 мл пилешки бульон
50 мл вино „Марсала“
3 филии хляб
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пуйката се разфасова. Бутчетата, крилата и фенерът се заделят за други ястия и бульон. Кожата се отделя от гърдите и се запазва.

Гърдите се покриват с прозрачно фолио и се начукват леко, за да се изтънят. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Боровинките се накисват във виното.

Орехите се запичат на сух тиган за кратко и се накълцват наедро

Целината се бели и се реже на кубчета. Лукът се наситнява. Хлябът се смила на трохи.

В купа се смесват трохите, лукът, целината, орехите, мащерката, наситненият магданоз, отцедените боровинки и натрошеното синьо сирене. Прибавят се 50 г разтопено масло и се разбърква внимателно.

Пуешките гърди се поставят върху прозрачно фолио, така че да се застъпват. Върху тях се разпределя плънката и с помощта на фолиото се завива руло.

Фолиото се отстранява, заделената кожа се увива около рулото и се завързва с конец. Залива се с 20 г разтопено масло. Пече се 30 минути в тава, върху скара, в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Тавата се поставя на огъня, деглазира се с виното и се налива бульонът. Оставя се на огъня, докато сместа се редуцира, след което се дърпа от котлона и полученият сос се монтира с останалото масло.

Месото се поднася със соса.

Съвет:
Ако използвате само пуешки гърди без кожа може да увиетe рулото в ленти бекон.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)