Русе – модната столица на България и Посланик на шевицата и традициите!

28 септември 2015

Когато бизнесът е национално отговорен, но не просто на думи…
Когато подаваш ръка на младите хора и създаваш работни места…
Когато твориш мода на висотата да бъде Перла в огърлицата на световната…
Когато се прекланяш пред традициите и те изграждат твоето верую в днешния ден…
Когато  шевицата превзема световните модни подиуми и се превръща в Посланик на България…
Когато българските танци се вихрят под ритъма на иглата, бродираща шевица…
Когато твоят град  - Русе,  превърнеш в посланик на всичко това и още повече…
Когато създаваш новата формула на модата…

38471_650_

Това е Ричмарт. Каквото и да се добави, ще е само за конкретика. Ако съществува малка вероятност никога да не сте чували името на Мартин Йорданов, то със сигурност няма как да сте пропуснали марката Richmart, просто защото в днешно време е трудно дори да се сетим за по-модерен и успешен бранд за производство на мъжки облекла в България. Една от най-големите фабрики за производство на костюми за силния пол по поръчка в Европа дава работни места на над 600 души в красивия дунавски град Русе, като произвежда над 1000 костюма дневно, голяма част от тях и колекции за световноизвестни марки от над 30 държави. В този смисъл, едва ли е учудващо, че Richmart е носител на престижното отличие „Златна игла 2015″ на Академията за мода за цялостен принос към модната индустрия. 

10389226_612069302228656_5491591313043546039_n

И за да наблегнем на добрите идеи, задължително трябва да говорим за изключително родолюбивата и целенасочена кампания на Ричмарт за обединяване потенциала на българския фолклор и родната индустрия чрез проекта RICHMART VINTAGE. За целите му бе създадена и специалната формация за народни танци RICHMART с хореограф Христо Димитров, като самата инициатива има амбициите да популяризира българските народни танци у нас и в чужбина, фолклорните стъпки да намерят място в дискотеките и нощните заведения, а народни танцьори да участват в представянето на колекции на модни ревюта. Съдейки по широкия отзвук, който проектът предизвика не само у нас, но и зад граница, то можем да заключим, че в голяма степен е успял в начинанието си.

IMG_4556-880x586

Днес, отново сме свидетели на поредната грандиозна инициатива на Ричмарт, посветена на родния Русе – градът с най-силно развитата модна индустрия в България.  Ричмарт България и In LIFE – първата БГ он-лайн Телевизия иницират Русенски Дни на Модата – събитие, което предвещава да се превърне в истинско представление на креативността и фокусира вниманието върху младите дизайнери и тяхната реализация на световната сцена. Защото Русе го заслужава. Защото представители на бизнеса в Русе се обединяват със  стратегия за развитието на града и предлагат нови работни места.  Проектът „Русе – едно добро решение“ цели да утвърди града като моден индустриален център, защото „Младите могат да превземат света и от тук”.

DPP_8346

Men’s Fashion Cluster стои в основата на тази инициатива. На 29 септември/вторник/ от 19.00ч. в най-голямата и модерна дискотека в крайдунавския град – SHOWROOM XS, ще се проведе Конкурс за млади дизайнери. Една незабравима вечер, потопена в света на творчеството на младото поколение, придружена с традиционните ритми на фолклорната ни музика от тромпета на Йордан Йончев- Гъмзата.

IMG_4514

На следващият ден - 30 септември /сряда/ от 19.00 ч. в Хотел Дунав, отново в Русе, ще се проведе Конференция на Men’s Fashion Cluster  с тема „Българската мода – Перла от огърлицата на световната мода“. Тя ще бъде украсена от изпълненията на Национален Фолклорен Ансамбъл БЪЛГАРЕ, които ще представят фрагмент от спектакъла „Вълшебната игла“ или „Как Българският танц превзема световните модни сцени!“. Ревю спектакълът, който започна веднага след конференцията, стартира с атрактивна комбинация от мода и български народни танци. Върху микс от съвременна денс музика танцова формация “Ричмарт” ще представи колекция мъжки сака с български шевици на дизайнера Цветомир Петков – студент по мода в НХА.

IMG_4561

Целите на уникалното по рода си модно събитие са повече от ясни:
- повишаване на имиджа на българската модна индустрия;
- фокусиране на вниманието върху младите дизайнери;
- съдействие за представяне и реализация на младите дизайнери на световните сцени;
- запазване на над 200 000 работни места в модната индустрия в България;
- налагане на Русе на световната модна карта;
- Русе – най-силно развитата модна индустрия в България, а близостта с Букурещ  и присъствието на утвърдени дизайнери от Румъния, дава допълнителна възможност за общи Балкански модни проекти.

Форумът ще събере на една сцена академичните, бизнес и дизайнерски среди в модния бранш. Не пропускайте и вие да се присъедините! Ние от In LIFE в качеството си на съорганизатори и Генерален медиен партньор на събитието, ще ви покажем тази истинска фиеста на креативността, традициите и националната ангажираност.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)