Русе

Русе, Русе… Там е най-добре!

11 април 2019

Русе беше отличен с Голямата награда в дванадесетото издание на проучването на Дарик Радио „Кой е най-добрият град за живеене в България“. На официална церемония кметът на Община Русе Пламен Стоилов получи отличието от заместник министър-председателя Томислав Дончев.

Класацията се провежда от 2007 г., като тази година в нея участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани въз основа на 5 критерия: Икономика, Екология, Качество на живота, Образование, Сигурност. Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи на Добрич наградата „Зелен град“ в същата класация, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Русе

„Тази година решихме да видим не само общите инвестиции в зелени политики, а и какви са собствените средства, които една община влага в екология на глава от населението. Защото когато отделиш и насочиш собствени средства към опазването на околната среда, значи наистина имаш отдаденост на каузата. Доказателство е и това, че като министър за втори път обявявам Добрич за най-зелен град“, каза министър Димов при връчването на наградата на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Оценката на кандидатите е направeна въз основа на вложените в зелени политики собствени, заемни и проектни средства през 2018 г. В класацията на първите десет общини по тези показатели след Добрич се нареждат Габрово, Враца, Търговище, Ямбол, Ловеч, Силистра, Пловдив, Велико Търново и Кърджали.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)