991-ratio-vaksina

Русия представи лекарство срещу COVID-19

29 март 2020

Федералната медико – биологична агенция на Русия представи препарат за лечение на коронавируса, разработен възоснова на противомаларийния препарат мефлохин, предадоха световните осведомителни медии.
В съобщението на агенцията се отбелязва, че научно – производственият център „Фармзащита“ е разработил схемата за лечение, отчитайки китайския и френски опит.
„Препаратът блокира с висока ефективност цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и възпрепятства неговата реплика.
Имуносупресивното действие на мефлохина пречи на активацията на възпалението. В лекалството са добавени макролидни антибиотици и синтетичен пеницилин. Така не само се възпрепятства формирането на вторичен бактериално – вирусен синдром, но и се спомага повишението на конецнтрацията на противовирусното средството в кръвната плазма и белите дробове“, разкрива ръководителят на агенцията Вероника Скворцова.

Тя подчертава, че разработеният препарат ще обезпечи ефективното лечение на пациенти с COVID-19 с различна тежест на заболяването.
Освен това, отново въз основа на мефлохина в момента се прави разработка на ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса.
Препаратът е препоръчан и от Министерство на здравеопазването и предстои да бъде обсъдено кога ще започне неговото производство.
Лекарите посочиха и няколко препарата, използвани за лечение на атипичната пневмонии, за които е препоръчано в комбинация да се прилагат и за новата инфекция.

Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин, интерферон.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)