Русия стартира с удар по 731 цели на ИД в Сирия

Русия стартира с удар по 731 цели на ИД в Сирия

21 ноември 2015

Министърът на отбраната на Русия заяви, че военновъздушните сили на страната са увеличили броя на въздухоплавателни средства, извършващи удари срещу джихадисти до 69. Бойни самолети на Москва са извършили зашеметяващите 394 излитания само за последните три дни. Ударени са  731 бунтовнически цели в цяла Сирия.

Неговото изявление идва на фона на объркване по въпроса дали Русия ще изпрати военния си „ботуш“ в района. От Кремъл твърдят, че те няма да започнат пълномащабна война в земите на бунтовниците за момента. Само нанасят удари.  Изтекоха съобщения, че Путин се готви да изпрати и 150 000 войници до края на царуването на злото – Ислямска държава.

putin-395212

Министър на отбраната допълни, че повече от 600 бунтовници са били елиминирани в резултат на една единствена ракета в сирийската провинция Deir ez-Zour . От руските военни кораби в района на Каспийско море, отделно стартираха 18 крилати ракети срещу  терористични позиции в Сирия, основно в провинциите Радда, Алепо и Идлип. Москва също така планира тридневна военноморско учение в Средиземно море и предупреди Ливан, че нейното въздушно пространство ще бъдат засегнати от маневрата.

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че има ясни признаци, че Русия е стартирала своя огън по Ислямска държава. „Ние видяхме през последните 48 часа, че руснаците са ясно фокусирани и разрастват усилията си в борбата срещу Ислямска държава. Не се съмнявам, че руснаците правят това, което и ние искаме. В действителност Русия е толкова застрашена от ИД, колкото и ние. Остава само напрежението между г-н Путин и турските власти.“

В петък, Турция привика посланика на Русия в знак на протест пред „интензивното“ бомбардирането на туркменските села в северната част на Сирия от руски военни самолети. Турция призова за незабавно прекратяване на руската военна операция, която е в близост до границата с Турция.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)