
Необходими продукти:
300 г обелени картофи
100 г кисели краставички
40 г кромид лук
20 г краве масло или маргарин
750 мл бульон (вода)
300 г сварено пилешко месо (по желание)
сол и смлян черен пипер
дафинов лист
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете киселите краставички на тънки ивички. Задушете ги в отделна тенджера с малко количество вода (от рецептата) за 15 минути. Сварете месото отделно. В друга тенджера разтопете маслото, прибавете нарязания лук и го задушете до омекване. Сипете водата (или бульона) и кипнете. Добавете почистените и нарязани на резени или кубчета картофи. Кипнете отново и намалете огъня, като оставите да къкри до сваряването на картофите. Прибавете задушените краставички, подправките и нарязаното месо. Ако супата не е достатъчно кисела я подправете с предварително сварена отвара от киселите краставички. Сервирайте я поръсена със ситно нарязан магданоз.
снимка: edimsovkusom.com
Още по темата
-
Пълнени чушки с гауда
In TASTEНеобходими продукти: 3 бр. чушки 2 глави лук 1/2 глава чесън 1 стрък праз (само ...
-
Пържен сладолед
In TASTEВсеки от нас е опитвал какви ли не видове от това ледено изкушение, но сега ...
-
Панирана моцарела
In TASTEНеобходими продукти: 6 малки топки сирене моцарела 6 яйца 1 китка пресен босилек галета брашно ...
-
Свинско с Марсала и гъби
In TASTEМарсала (Marsala) е не само най-модерният цвят за 2015 година, а и италианско ликьорно вино, което ...
Остави своя коментар през Facebook