Руска супа с кисели краставички

Руска супа с кисели краставички

18 май 2015

Необходими продукти:
300 г обелени картофи
100 г кисели краставички
40 г кромид лук
20 г краве масло или маргарин
750 мл бульон (вода)
300 г сварено пилешко месо (по желание)
сол и смлян черен пипер
дафинов лист
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
Нарежете киселите краставички на тънки ивички. Задушете ги в отделна тенджера с малко количество вода (от рецептата) за 15 минути. Сварете месото отделно. В друга тенджера разтопете маслото, прибавете нарязания лук и го задушете до омекване. Сипете водата (или бульона) и кипнете. Добавете почистените и нарязани на резени или кубчета картофи. Кипнете отново и намалете огъня, като оставите да къкри до сваряването на картофите. Прибавете задушените краставички, подправките и нарязаното месо. Ако супата не е достатъчно кисела я подправете с предварително сварена отвара от киселите краставички. Сервирайте я поръсена със ситно нарязан магданоз.

снимка: edimsovkusom.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)