Снимка: .interview.to

Руши Видинлиев се завръща в българското кино с новия филм „18% сиво“

29 октомври 2017

Добрите новини за българското кино продължават. Преди броени дни във Варна започнаха снимките на най-новото родно заглавие – „18% сиво“, филмова адаптация на един от най-четените романи у нас, дело на Захари Карабашлиев. С реализацията на лентата се е заел Виктор Чучков-син, който вече се доказа с подобно предизвикателство с успешния „Тилт“.

Любопитно е, че и тук историята е за български емигрант, опитващ се да оцелее в изцяло чужда за него среда зад Океана. Главните роли се изпълняват от Руши Видинлиев (Зак) и Доля Гаванска (Стела), а зад камерата също е познато име – оператора Ненад Бороевич. Самият Захари Карабашлиев също е част от екипа, като ще работи над сценария.

18% сиво

Иначе по-конкретно, сюжетната линия ни пренася през 90-те години на миналия век и разказва за фотограф, който се влюбва в красиво момиче и двамата заедно емигрират в САЩ. Там пътищата имм се разделят, а за да оцелее, Зак е принуден да престъпи както законите, така и моралните си принципи.

Продуцент на филма пък е Борко Чучков (заедно с Катя Тричкова), което едва ли учудва някого, като се има предвид, че братя Чучкови принципно работят заедно.

18% сиво

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)