a1d85dc4523461ee5e51209683063dbb

Ръст на пазара на недвижими имоти у нас и през 2019 г.

04 декември 2018

Бизнесът с имоти през 2018 г. беше успешен и в бранша отчетоха ръст на сделките и на цените. За първи път от 10 години това се забелязва не само в големите градове на страната. Българските купувачи доминираха при сделките с ваканционни имоти, където също започна положително раздвижване, пише специализираният сайт Imoti.net.

Каква ще е следващата година за бранша? Стигнаха ли цените максимума и очаква ли се да тръгнат надолу? Отговорите дават експерти в областта на недвижимите имоти.

Според Пламена Бонева от Ирида имоти – София пазарът на недвижими имоти през 2019 г. ще запази тенденциите от 2018 г. Търсенето на двустайни и тристайни апартаменти в големите градове София, Пловдив, Варна, Бургас ще продължи да бъде активно, а предлагането им ще се увеличи в резултат на интензивното строителство тази година.
Прогнозите са за лек спад на цените на апартаментите поради увеличаването на новопостроените жилища и лекото нарастване на лихвите по кредитите. Очаква се също да се повиши интересът към апартаменти в затворен вид комплекси, с добре оформени зелени площи, денонощна охрана и контрол на достъпа.

Освен апартаменти много търсени ще бъдат и високият клас офиси, складовите площи с необходимото оборудване (рампи, подемна техника и др), магазини на атрактивни места.

Ценово няма да има изненади и сделките ще се правят в урегулирана и спокойна среда, което е добре за всички участници на пазара, отбелязват от бранша.

Инвестор.бг

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)