lorenzoquinn_support_db_01

Гигантски ръце излизат от каналите на Венеция

18 май 2017

Биенале Венеция 2017 вече отвори врати и освен експозициите в залите на Арсенале и Жардини, в града на каналите,  на различни места има експонирани съпътстващи изложби и прояви. Една от тях е Гигантските ръце

Още по темата: Венеция – Кралицата на Адриатика!

Гигантски ръце излизат от каналите на Венеция - пластика в рамките на Биенале Венеция 2017

Гигантски ръце излизат от каналите на Венеция – пластика в рамките на Биенале Венеция 2017

След като ви представихме високата златна кула, инсталирана по Канале Гранде, ето сега и следващото творение, което може да откриете в града.

Още по темата: Златна кула във Венеция

Гигантски ръце излизат от каналите на Венеция

Гигантски ръце излизат от каналите на Венеция

Огромните ръце, които се подават от водата по каналите, определено се превръщат в атракция за туристи и любители ан Изкуството. Те ще останат така – излизащи от водата до 26 ноември, когато Биеналето се закрива. Ръцете са опряни на хотел „Sagredo“  във Венеция.

lorenzoquinn_support_db_02

Автор на мега пластиката е  италианският художник и  скулптур Лоренцо Куин.  Посланието на пластиката е да ни накара да се замислим върху последствията от глобалното затопляне.   Куин е  известен с това, че използва части от тялото, особено ръце в скулптурите си. С гигантските крайници той се стреми да олицетвори силата на природата. Особено интересно е да видим това послание именно във Венеция – град, извояван от лагуната, но в същото това време и подчинен на природата.

„Ръката притежава толкова много власт! Тя е проводник на силата да обичаш, да мразиш, да създаваш и да унищожаваш. Затова са гигантски тези ръце“, споделя автора.

lorenzoquinn_support_db_04

Ръцете са били изработени в студио извън площадката, на която са монтирани и е било истинско логистично предизвикателство да се транспортират и монтират на мястото, където се намират днес.

снимки:  © lorenzo quinn

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)