IMGP2251

Саграда Фамилия ще плати 41 млн. за разрешение за строеж

20 октомври 2018

Управата на световноизвестната катедрала Саграда Фамилия“ ще трябва да изплати на градските власти в Барселона 41 милиона долара за строителство без разрешение в продължение на 130 години, съобщава Би Би Си.

Още по темата: Саграда Фамилия, Барселона – гениалният стремеж към Бог

Саграда Фамилия, Барселона

Саграда Фамилия, Барселона

Вноските в градската хазна ще бъдат осъществявани в продължение на 10 години според постигнатото споразумение между двете страни. Планирано е тези средства да бъдат използвани за подобряване на градската инфраструктура и за оптимизиране на туристическите потоци, насочени към храма. В замяна на това градските власти обещават да оформят всички необходими документи за узаконяването на катедралата до началото на следващата година.

Саграда Фамилия, Барселона ще заплати 41 милиона долара, за да се сдобие с разрешение за строеж

Саграда Фамилия, Барселона ще заплати 41 милиона долара, за да се сдобие с разрешение за строеж

Основите на храма „Саграда Фамилия“ са положени през 1882 година в Барселона, като катедралата се изгражда с частни дарения. Разрешение за строителство архитектът Антонио Гауди получава през 1883 година. Но две години по-късно, Гауди представя пред градските власти нов проект и заявка за ново разрешително за строеж заради нанесените изменения. Заявката била разгледана, но без да бъде формално удовлетворена. Тоест на великия архитект му било позволени да въплъщава своите идеи и най-смели фантазии в камъка, но документ с печат и подписи така и не получил.

 Храмът е една от най-големите забележителности на Барселона, посещавана годишно от 4,5 милиона туристи и носещ приходи от 50 милиона евро, припомня Би Би Си.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)