Биенале Арсенале

Салата Биенале Арсенале

22 ноември 2015

Представяме ви една отлична витаминозна идея днес, вдъхновена от Олимпиадата по Изкуство, която посетихме и която затваря врати днес. Тя се нарича „Биенале Арсенале“ и е получила името си от провеждащото се 56-то издание на Световният форум за Изкуство Биенале Венеция 2015. Екипът ни е единствената българска медия, която отрази уникалното събитие и точно тази салата похапнахме, след многочасовите обиколки в залите на бившите докове Арсенале, където са експонирани  част от приказните инсталации и произведения на изкуството, участници в тазгодишното издание.

Ето сега и вкусната рецепта:

IMGP4658

Необходими продукти:
салата айсберг
рукола
чери домати
маслини
целина
царевица
настъргани моркови

Начин на приготвяне:
Той е ясен – айсбергът се накъсва, руколата се оставя цяла, чери доматите се разполовяват, а целината задължително се нарязва на дълги пръчици. След като нарежете зеленчуците в подходяща салатена купа, овкусете със дресинг винегрет и в допълнение – балсамико.

IMGP4649

Салата се консумира задължително с чаша охладено бяло вино – за препоръчване Пино Гриджо! Споделяме от собствен опит! А в заключение ви показваме снимка от артистичните полилеи и вентилатори в ресторанта Биенале Арсенале, за да   видите, че дори те са изкуство и част от приказното представление Биенале Венеция, мястото, където се раждат тенденциите и посоките в съвременното изкуство.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)