Салата, която и кифла и мъж могат да приготвят

25 февруари 2016

Вече е време да помислим за Великденските пости и да се подготвим с различни рецепти за тях. Няма по-подходящи от салатите за това и ще се опитам в серия от предавания да ви представя няколко по-различни, по нетипични и в същото време много лесни и вкусни салати и постни ястия.

А тази салата, с която ще започна, е повече от лесна. И кифла и мъж могат да я приготвят!

Трябват ви:
една топка салата айсберг /ще използваме само половината в салатата/ ,
една майонеза,
някакви ядки /аз предпочитам фъстъци/ и
риба тон от консерва.
Нарязваме айсберга на по-големи парчета, но не прекалено големи по американски стил. Няма да се борим с листята, я! Знаете, че когато сложите сол на айсберга той се свива, затова сложете, но малко. Добавяте консервираната риба тон, а след това малко майонеза.  Може спокойно да добавите червен пипер, люто или пък букет от подправки. Сега вече смело може да разбъркате. Дозирайте количеството внимателно. Не бива нито салатата, нито рибата, нито майонезата да преобладават. Вижте как приблизително трябва да дозирате!

970bf382-8a13-4720-ba25-70bbbb5f5186

Трябва да знаете, че салатата е калорична, поради присъствието на майонезата, но пък, ако я хапнете без хляб и като единствено ястие – тя е отлична идея за подготовка към времето на пости.

Откъснете няколко цели листа от айсберг и върху тях поставете част от салатата. Натрошете фъстъците на дребно, но не ги смилайте – хубаво е да хрупкат. Посипете отгоре и готово! И внимавайте с ножовете, като проявявате култура към тях! Гледайте, филма, за да разберете защо го казвам!

автор и водещ: Мариела Нордел
оператори: Кунчо Поляшки и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов
продуцент: IN LIFE TV

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)