salad with tunny, egg, olive and tomato

Салата „Ница“

25 април 2020

Необходими продукти (за четири порции):
2 твърди червени домата
1 зелена салата
2 твърдо сварени яйца
5 филета аншоа
10-тина маслини
100 гр. риба тон от консерва
100 гр. сварен зрял фасул
1 червена чушка
каперси

За дресинга:
3 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Марулята се накъсва на едри квадрати (около 3 х 3 см.), яйцата се режат на половинки, доматите на четвъртинки, рибата тон на парченца, чушката на ивички, заедно с останалите продукти се подрежда в чиния и се изстудява, преди поднасяне се залива с винегрета. За соса, чесъна се счуква със солта и се добавят другите продукти.

снимка: pratique.fr

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)